Duroy siveltimet tekevät meikkisi
0
Asiakaspalvelumme puh 09449608 / info@duroy.fi palvelee sinua arkisin 9.00 - 16.00
Duroy siveltimet tekevät meikkisi
Kirjaudu Kassalle 0

Oy Duroy Ab:n historia ja kehitys

1.1 Durchmann Rohdos

Apteekkari Oscar Durchmann perusti tukku- ja maahantuontiliikkeen nimeltään Durchmann Rohdos 1800-luvun lopussa. Durchmannilla oli monia liikepisteitä sekä apteekkeja Etelä-Suomessa. Valikoima sekä liikkeissä että apteekeissa oli iso, "laastareista kesakkovoiteitten kautta kenkärasvaan". Durchmannin liiketoiminta kukoisti sotien jälkeiseen aikaan asti, jolloin tuonti alkoi pikkuhiljaa vapautua ja kilpailu tiukentua.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.2 Oy Flavia Ab

Tiukentuneen kilpailutilanteen vuoksi liiketoiminta joutui vaikeuksiin, ja vuonna 1961 AB Durchmann Rohdos Oy fuusioitiin Otavan omistamaan Oy Flavia Ab:hen. Oy Flavia Ab valmisti ja markkinoi Pierre Robert ja Jane Hellen meikkisarjoja ja oli alallaan markkinajohtaja. Entinen Oy Durchmann Ab oli nyt Flavian tukku- ja maahantuontiosasto.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.3 Oy Duroy Ab:n perustaminen

70-luvun alussa kilpailutilanne muuttui taas ja tuotannollisista syistä Flavian tehdas ja koko muu tuotanto siirrettiin Ruotsiin. Flavian markkinoinnista vastannut Pentti Nissinen osti silloin koko tukkuosaston omiin nimiinsä. Koska fuusion takia Oskar Durchmannin nimeä ei enää saanut käyttää, otettiin nimeksi vanha tuotenimi Duroy; Oy Duroy Ab perustettiin vuonna 1974. Tuotteita oli mm Givenchy hajuvedet Ranskasta. Heti uuden yrityksen alkuvuosiin sattui ensimmäinen öljykriisi ja tuontia yritettiin valtion toimesta pienentää erikoisella "tuontitalletuksella", jossa maahantuojan oli talletettava määrätty osuus tuontierän summasta Suomen Pankkiin pienellä korolla.

Tästä ja muista alkuvaikeuksista kuitenkin selvittiin kovalla työllä ja rehellisyydellä sekä asiakkaita että tavaranhankkijoita kohtaan. Tuontitalletukset palautettiin 10 vuotta myöhemmin, jolloin yhtiölle rakennettiin mökki Ylläkselle, Lappiin.

Duroyn valikoimaan on perinteisesti kuulunut kauneudenhoitotarvikkeet, aurinkolasit, parturi- ja kampaamotarvikkeet sekä hiuskoristeet, ja niitä on tuotettu Suomeen ympäri maailmaa.

Jo Oskar Durchmannin ajoista asti on yritys ollut kansainvälinen. Aurinkolaseista sekä koruista luovuttiin 1990-luvun alun yritysjärjestelyjen myötä.

Pentti Nissisen perheestä tuli mukaan yrityksen toimintaan hänen poikansa Poiku Nissinen v.1974 ja tyttärensä Tiuku Räsänen (os. Nissinen) v.1975.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.4 Surol Oy

Vuonna 1983 Duroyn omistajat perustivat Surol Oy:n, josta Duroy omisti suuren osan. Surolia käytettiin myöhemmin kustannustoimintaan ja se julkaisi Turku Today lehteä vuoteen 1989 asti. Se toimi myös joidenkin tuotteiden agentuurina. Katso nyt www.surol.fi

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.5 Henkilöstön kehitys

Duroyn perustaja Pentti Nissinen aloitti toiminnan yksin, mutta pian yritys kasvoi ja tarvitsi lisää työvoimaa. Myös perheen ulkopuolista työvoimaa on käytetty ja vuonna 1980 yrityksessä oli myynnin ja markkinoinnin, varaston ja hallinnon puolella yhteensä 10 työntekijää. Myyntiorganisaatiota jouduttiin kuitenkin supistamaan, sillä markkinointi muuttui radikaalisti 1980- ja 1990-luvuilla vähittäiskaupan ketjuuntumisen sekä kemikalioliikkeiden vähentymisen myötä. Vuonna 1990 yrityksessä oli työntekijöitä viisi.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.6 1990-luvun yritysjärjestelyt

Pentti Nissisen kuoleman jälkeen vuonna 1990 yritys hajautettiin osakejärjestelyin siten, että Surolin toiminnan otti johtaakseen Poiku Nissinen ja vastuu Duroysta siirtyi Tiuku Räsäselle. Tässä vaiheessa muutettiin osakejärjestelyjä myös niin, että Surol omisti kaikki Duroyn osakkeet. Toiminta oli kuitenkin jo tuolloin molempien yritysten kannalta itsenäistä, Duroyn keskittyessä edellä esitetyn toimintaprosessinsa kuvaamaan meikkaustarvikkeiden myyntiin ja Surolin toimiessa agentuurina lähinnä parturi- ja kampaamotarvikkeissa. Suomessa oli jyrkkä laskusuhdanne ja lama, mikä vaikutti myös Duroyn tilanteeseen. Devalvaatiot ja valuuttalainat rasittivat yritystä rankasti.

Perheyrityksen luonteen vuoksi toimintaa ei kuitenkaan haluttu lopettaa. Erikoistumisella ja tiiviillä yhteistyöllä sidosryhmien kanssa vaikeista ajoista selvittiin.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

1.7 Tilanne tänään

Vuonna 2003 omistusjärjestely Surolin ja Duroyn välillä purettiin osakekaupoin niin, että kumpikin on nykyään itsenäinen osakeyhtiö. Nykyään yrityksessä ovat mukana Tiuku Räsäsen ja hänen aviomiehensä Ilmo Räsäsen lisäksi myös perheen lapset Tipi Räsänen, Otto Räsänen ja Vera Räsänen.

Duroy on perheyritys jo kolmannessa polvessa ja perheyrityksenä se myös halutaan pitää.

(Nissinen, 2006; Räsänen, 2006)

Oy Duroy Ab tänään on menestyvä kauneudenhoitotarvikkeiden ja meikkausvälineiden toimittaja laajalti koko maassa. Yrityksen oma tuotemerkki Duroy® tunnetaan jopa naapurimaitamme myöten. Tuotteiden laatu on pidetty korkeana ja valikoimat aina ajan hermolla.

2012

Asiakaspalvelumme puh. 09449608 / info@duroy.fi palvelee sinua arkisin 9.00 - 16.00

Nouto ilmaiseksi

Tiesitkö, että kaikkiin tilauksiimme voi valita ilmaiseksi toimitustavaksi noudon liikkeestämme.

Suomalainen perheyritys

Oy Duroy Ab on vuonna 1974 perustettu suomalainen perheyritys.

Nopea toimitus

Arkipäivisin klo 15.00 mennessä tehdyt tilaukset pyrimme postittamaan vielä saman päivän aikana.

Copyright © 1974 - 2018 Oy Duroy Ab. Kaikki oikeudet pidätetään.

Maksutavat